21 Eylül 2014 Pazar

Profiterollu pasta



     Zahmeti iki kat olsa da en sevdigim pasta profiterollu olani.
Yapiminda sunger kek, profiterol, ganaj, pastaci kremasi ve krem santi kullandim.
Sunger kek Oktay ustanin tarifi.

          Malzamaler
       
        7 yumurta
        1 su bardagi seker
        1 su bardagi un ve nisasta karisimi
        1/2 cay bardagi kaynar su
        Yarim limon suyu
        1 paket vanilya
     
         Yapilisi
   Yumurtalarin beyaz ve sarilarini ayiriyoruz. Beyazlari kar gibi olana dek cirpiyoruz. Sarilari ve sekeri 5 dakika cirparken ayni anda vanilya, kaynar su ve limon suyunu ekliyoruz. Mayonez kivamini alinca yumurta aklarini tahta kasik yardimiyla yavas yavas karistirarak ekliyoruz. Hamuru sondurmemeye dikkat ediyoruz. 170 dereceye isittigimiz firinda 40 dakika pisiriyoruz. Cikardigimiz kalibi ters cevirerek sogutuyoruz.
     Simdilik yalnizca kek tarifini verdim. Ganaj ve  pastaci kremasi tarifi isteyen arkadaslar yorum atsinlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder